Adviseur natuur en gezondheid

Projecten

Opzetten en ontwikkelen Groen & Fit Collectief

Vanaf 2009, oprichting van het huidige Groen & Fit Collectief (begonnen onder de naam Natuurcollectief). Vanuit de overtuiging dat natuur en gezondheid verbonden zijn, heb ik een samenwerking tot stand gebracht tussen 20 natuur- wandel,- en buitensport-organisaties in heel Nederland. Samen staan we sterk en proberen we mensen te stimuleren naar buiten te gaan om zich beter te voelen.

Initiëren Groen & Gezondheid Seminar

Ik ben initiatiefnemer geweest van een Groen & Gezondheid seminar. Doel hiervan was netwerken, kennisoverdracht en zoeken van de verbinding tussen partijen uit het zorgveld, de wetenschap en de zorgverzekering. In 2017 volgt het tweede seminar op dit thema.

Presentaties en workshops Groen & Gezondheid

Op diverse seminars van Groen & Gezondheid geef ik presentaties en workshops vanuit de voorbeeldfunctie rondom de activiteiten die ik heb ontwikkeld en mijn kennis over de relatie tussen natuur en gezondheid.

Zoals:

  • Presentatie op MVO Bijeenkomst Netwerk Zorg
  • Seminar Gezond Stedelijk Landschap / NVTL Landschapsarchitecten,
  • Workshop tijdens het jaarcongres VNG
  • Presentatie tijdens bijeenkomst van Nationale parken van Wereldklasse
  • Buiten Sporten Natuurlijk

Initiatiefnemer Groen Wandelen in de Praktijk

Dit is een initiatief dat ik vanuit De Friesland samen met o.a. omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Prof. Dr. Agnes van den Berg, Dr. Karin Tanja-Dijkstra van de VU, huisarts Dianne Jaspers en adviseur publieke gezondheidszorg Annette Postma heb opgepakt om mensen uit kwetsbare groepen onder begeleiding van een huisarts, of fysiotherapeut in de natuur te laten wandelen. In maart 2017 is dit door minister Edith Schippers beloond met een cheque om het innovatieve initiatief verder uit te werken.

Ambassadeur en bestuurslid van stichting Gezond Natuur Wandelen

Vanaf het begin van de stichting ben ik bijzonder betrokken bij het leggen van verbindingen, het koppelen van partijen en het zoeken naar financiering. In december 2016 ben ik toegetreden als bestuurslid.

Initiëren en organiseren evenementen

Van verscheidene evenementen, die de afgelopen jaren zijn opgezet vanuit samenwerking tussen diverse partijen, zoals de provinciale Landschappen, Staatsbosbeheer, KWBN etc. ben ik Initiatiefnemer geweest.  De 3 Provinciënwandeltocht, de Hunzeloop en de Beweeg en Doefestivals zijn hier voorbeelden van.

Meer weten?

Neem contact met mij op om persoonlijk kennis te maken.